Polityka Prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI opisuje sposób przetwarzania informacji osobistych użytkowników produktów i usług, oferowanych przez P.H. MAM Sp. z o.o.

P.H. MAM Sp. z o.o. zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego użytkownika i klienta serwisów WWW, newsletterów i subskrypcji SMS-owych, należących do P.H. MAM Sp. z o.o. obowiązuje aktualna Polityka Prywatności, która zawsze jest opublikowana na stronie www.mam.com.pl.Każdy klient i użytkownik serwisów WWW, newsletterów i subskrypcji SMS-owych zobowiązany jest to zapoznania się z bieżącą Polityką Prywatności.

P.H. MAM Sp. z o.o. nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim żadnych danych, w tym danych personalnych, adresowych, numerów telefonów klientów/użytkowników swoich serwisów WWW, newsletterów i subskrypcji SMS-owych.

Jeśli nie zgadzają się Państwo z Polityką Prywatności, prosimy nie odwiedzać serwisu i nie zapisywać się do newsletterów ani kampanii SMS-owych należących i publikowanych przez P.H. MAM Sp. z o.o., nie nabywać produktów i usług oferowanych przez P.H. MAM Sp. z o.o. dystrybuowanych przez sieć własną sprzedaży i sieć partnerów handlowych oraz nie podawać takich danych w naszej sieci sprzedaży.

Cookies (Ciasteczka)

Serwisy internetowe firmy P.H. MAM Sp. z o.o. (Operator Serwisów) nie zbierają w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. W ramach Serwisów stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies).

W ramach Serwisów stosowane są pliki cookies umożliwiające:

  • korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu
  • zapewnienie bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu
  • zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu
  • zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.
  • dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisów mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisów. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Operator Serwisów informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisów i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

Dane Osobowe

Korzystając z serwisów należących do P.H. MAM Sp. z o.o. mogą Państwo zostać poproszeni o podanie niektórych swoich danych osobowych. Zwykle prosimy o to w proponowanym do wypełnienia formularzu na stronie właściwej WWW. O takie dane osobowe możemy też poprosić w inny sposób, np. poprzez wysłanie SMS-a, przez bezpośredni lub telefoniczny kontakt z naszym pracownikiem.

Dane, o których mowa to w większości przypadków imię, nazwisko, adres e-mail, numer telefonu. W przypadku formularzy zamówień prosimy dodatkowo o podanie pełnych danych osobowych i adresowych, koniecznych do realizacji zamówienia.

Wymagamy tylko tych danych, które są niezbędne do działania serwisu. Rezygnacja z podania wymaganych danych zablokuje czynność, której te dane dotyczyły.

Każdy użytkownik serwisów, newsletterów i subskrypcji SMS-owych, publikowanych przez P.H. MAM Sp. z o.o. może w każdej chwili zażądać modyfikacji swoich danych lub ich całkowitego usunięcia. Aby to zrobić należy wysłać stosowną informację na adres: biuro@mam.com.pl

Administratorem Danych Osobowych jest P.H. MAM Sp. z o.o. Nr księgi 133652 w GIODO

Subskrypcja bezpłatnych newsletterów.

Zaprenumerowanie elektronicznych, bezpłatnych newsletterów publikowanych i rozsyłanych przez P.H. MAM Sp. z o.o. wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego imienia, nazwiska, adresu e-mail oraz preferowanej grupy docelowej, do której subskrypcja przypisze te dane. Pola te są obowiązkowe.

Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej newslettera. Adres e-mail jest konieczny do tego, aby można było wysłać konkretnemu czytelnikowi newsletter. Preferowana grupa docelowa, do której subskrypcja przypisze dane pozwala dopasować newsletter do indywidualnych preferencji tematycznych i zainteresowań. Imię i nazwisko pozwala P.H. MAM Sp. z o.o. zwracać się do czytelników w sposób spersonalizowany, np. po imieniu.

Subskrypcja bezpłatnych informacji SMS.

Zaprenumerowanie bezpłatnych informacji SMS publikowanych i rozsyłanych przez P.H. MAM Sp. z o.o. wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego imienia, nazwiska, preferowanej grupy docelowej, do której subskrypcja przypisze te dane oraz numeru telefonu komórkowego. Pola te są obowiązkowe.

Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy dystrybucyjnej. Numer telefonu komórkowego jest konieczny do tego, aby można było wysłać danemu czytelnikowi informację SMS. Preferowana grupa docelowa, do której subskrypcja przypisze dane pozwala dopasować informacje SMS do indywidualnych preferencji tematycznych i zainteresowań. Imię i nazwisko pozwala P.H. MAM Sp. z o.o. zwracać się do czytelników w sposób spersonalizowany, np. po imieniu.

Zamawianie usług i produktów

Zamawianie usług i produktów oferowanych przez P.H. MAM Sp. z o.o. wymaga podania w odpowiednim formularzu pełniejszych danych adresowych. Pola obowiązkowe są zwykle oznaczone.

Niezapowiedziane Wiadomości

P.H. MAM Sp. z o.o. zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe posiada i które zgodziły się z Polityką Prywatności.

Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości P.H. MAM Sp. z o.o. rozumie informacje odnoszące się bezpośrednio do prowadzonych serwisów, usług i produktów (np. zmiany, promocje), działań marketingowych, niekomercyjnych listów (np. życzenia, komentarze osobiste, zaproszenia itp.) oraz informacje komercyjne, których rozsyłka została opłacona przez klientów i partnerów P.H. MAM Sp. z o.o.

Podmioty zlecające komercyjne mailingi nie mają wglądu w dane kontaktowe osób znajdujących się na listach adresowych P.H. MAM Sp. z o.o.

Informacje komercyjne są filtrowane w stopniu w jakim jest to możliwe. P.H. MAM Sp. z o.o. dołoży starań, by ograniczać ich objętość i wysyłać je sporadycznie.

Inne sposoby kontaktu

W przypadku dokonania transakcji zakupu towaru lub wizyty w sieci salonów Dekorian lub Scala, możemy poprosić o podanie danych kontaktowych (imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu), Ich celem będzie otrzymywanie od nas informacji dotyczących transakcji. Możemy również kontaktować się telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące transakcji. Podane w ten sposób dane możemy potraktować jako zgodę na subskrypcję bezpłatnego newslettera.

Jawne Dane Osobowe

Dane osobowe podane na serwisach należących do P.H. MAM Sp. z o.o. przy okazji wysyłania komentarzy do artykułów, odpowiedzi na forum itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane.

P.H. MAM Sp. z o.o. nie ma możliwości zabezpieczenia Was przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Wam nieokreślonych informacji. Dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

Inne formularze

Formularze znajdujące się gościnnie na serwisach należących do P.H. MAM Sp. z o.o. i dotyczące usług, produktów, serwisów i nieobsługiwanych przez P.H. MAM Sp. z o.o. nie podlegają Polityce Prywatności.

Pliki z logami

Tak jak większość innych witryn internetowych zbieramy i wykorzystujemy dane zawarte w plikach logów. Informacje z plików logów zawierają Twój numer IP, nazwę sieciową komputera (host), Twojego dostawcę Internetu (na przykład TP SA, czy Dialog), przeglądarkę, z której korzystasz (na przykład Internet Explorer lub Mozilla Firefox), czas jaki spędzasz na stronie oraz które strony otwierasz, korzystając z naszego serwisu. Dane te P.H. MAM Sp. z o.o. wykorzystuje jedynie w celach prowadzenia statystyk oglądalności serwisów, poczytności newsletterów publikowanych przez P.H. MAM Sp. z o.o.

Partnerzy

Polityka Prywatności nie dotyczy serwisów i firm, których dane kontaktowe podane są w serwisach i newsletterach należących do P.H. MAM Sp. z o.o.

W przypadku pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt:

P.H. MAM Sp. z o.o.

Zgórsko 91a, 26-052 Sitkówka Nowiny

biuro@mam.com.pl

Projekt i wykonanie: ArtPiksel